Har du svært ved konflikthåndtering på arbejdspladsen?

Når man bliver født, kan man ikke selv vælge sin familie, man kan dog vælge dem fra, hvis forholdet går helt galt. Dog kan man lave sin egen ”familie”, som bliver ens selvvalgte familie. Dette er dine gode og tætte venner, som kan kaldes din selvvalgte familie. Disse mennesker bruger man til alt, hvis der er problemer, fortæller man om problemer, er der glæde, er de også de første, som ved det. Disse mennesker kan man fortælle alt til, som man måske ikke føler at man kan bruge sin familie til. Derfor er disse mennesker yderst vigtige. Disse mennesker er nogle, som man selv har valgt i sit liv, og ikke nogen som man er tvunget til at være sammen med eller holde af. De støtter en lige meget hvad og mange gange, forstår de dig bedre end din egen familie gør. Dette kan skyldes, at dine venner er på samme alder som dig, hvilket ofte giver jer samme interesser, meninger og I på det samme stadie i jeres liv. Dette gør, at I forstår hinanden, hvorimod ens mor, far eller søskende ikke altid mener det samme eller forstår jeres valg.

Når du finder en kæreste, er dette valg også, i de fleste tilfælde, ens eget valg. Denne person vil man starte sin egen familie med, hvilket er helt valgfrit. Du har valgt denne person pga. kærlighed, tiltrækning og samme meninger og holdninger. Dette gør jer stærke sammen, da I står sammen og ofte har de samme normer. Dette forhold er det stærkeste forhold, der findes. Dog skal der også nævnes, at dette forhold også kan gå galt, men når forholdet er på sit højeste, er det det stærkeste forhold der findes. Denne person vil fylde meget i dit liv og mange gange kan man risikere, at man helt glemmer omverdenen, såsom familie og venner.

Man kan også vælge sit eget dyr, som man mere eller mindre kan forme, som man selv vil have det. Der er mange muligheder og mange valg som man selv kan tage, dog er der også nogle forhold, som man ikke selv er herre over. Når du får et nyt arbejde eller et arbejde i hele taget, kan du desværre ikke selv bestemme hvem der skal være dine kollegaer. Disse forhold kan hurtigt gå hen og bliver til uvenskab, fordi man kan risikere at være meget forskellige og muligvis også for stædige. Dette kan gå helt galt og der kan skabes en dårlig stemning på arbejdspladsen for andre kolleager, men også for kunder og chefer. Det er ikke svært at finde ud af om folk kan lide hinanden eller ej. Der opstår hurtigt en trykket stemning, hvilket gør det svært at samarbejde og fører til behov for konflikthåndtering på arbejdspladsen.

Det er ikke nemt at samarbejde med en uven

 

Når man først får skabt en trykket og dårlig stemning på arbejdspladsen, kan det være svært at lave denne stemning om, da man muligvis ikke har materialerne og viden om det. Det er heller ikke nemt, som chef eller ejer af virksomheden at træde ind og gøre alt godt igen. Den gode stemning kan kun komme igen, hvis begge parter ønsker at samarbejde og ændre deres dårlige forhold. Det er ikke nødvendigt at alle skal kunne lide hinanden, men på en arbejdsplads, bliver man nødt til at være professionel og lægge sine egne følelser og holdninger på hylden. Disse kan komme frem igen, når man kommer hjem og er i det private.

Vær den største person og få hjælp, er det bedste råd. Konflikthåndtering på arbejdspladsen kan være svært at gøre, da folk ikke er ens og ikke alle har den samme mening. Dog er det bedst, at indrømme at der er et problem og derefter løse det med konflikthåndtering på arbejdspladsen. Konflikthåndteringen kan ikke blot benyttes på arbejdspladsen, men også i det private. Du kan tage nogle redskaber med hjem til brug i dit forhold til kæresten, måske endda til forholdet til børnene, resten af familien eller sågar til forhold mellem dig og dine venner.

0 thoughts on “Har du svært ved konflikthåndtering på arbejdspladsen?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.