Har du Lavt Selvværd?

Det at have et lavt selvværd har jeg hørt om ofte, og mange mennesker forveksler også selvværd og selvtillid med hinanden.

Din selvtillid er en ting, og dit selvværd er en helt anden ting, og det uanset at de alligevel er forbundne. Hvis du kan overvinde lavt selvværd, vil det også have indflydelse på din generelle selvtillid, da du med dit øgede selvværd automatisk vil være mere selvsikker.

Ofte har jeg hørt lavt selvværd betegnet som ”indre tyranni”, og det hentyder til din indre dialog som rent faktisk er med til at nedbryde dit selvværd. Ofte handler behandling af lavt selvværd mere om at lære at tænke anderledes om sig selv end noget som helst andet.

Det at ens tanker konstant kredser omkring at du ikke er god nok, og ikke noget værd er en katastrofe for dit selvværd, og ultimativt kan det forårsage depression. Det at du blot bliver mere opmærksom på hvordan du tænker om dig selv, og er opmærksom på at tænke positivt vil være godt for dit selvværd.
Hvis du eksempelvis gør det til en vane hver gang du opdager en negativ tanke, inde i dit hoved retter den til dens modsætning, nemlig den positive, og rosende tanke, vil begynde at hive dit selvværd i vejret.

Din indre dialog har stor betydning for hele din opfattelse af dig selv, og den kan enten støtte dig, eller gøre det modsatte og derved skabe dit lave selvværd.

Det er tanker som ”jeg er ikke god nok til det” , ”jeg er grim” , ”de kan ikke lide mig” og masser af andre lignende tanker som forårsager dine selvværdsproblemer. Du kan ændre det stille og roligt ved at begynde at tænke og føle at du duer til det, at du er lækker, og at andre mennesker synes du er en fed person.

I stedet for at bekræfte at du er dum, når du gør noget der ikke er smart, ville du stå dig bedre med at grine lidt af dig selv, og gøre forsøget endnu en gang, hvorefter du roser dig selv for den indsats du lige har gjort.

0 thoughts on “Har du Lavt Selvværd?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.