Undgå paradentose med god mundhygiejne og jævnlige tandlægebesøg

Min gamle farmor har desværre fået paradentose, da hun ikke har været ved tandlægen de sidste par år. Jeg har derfor fundet en tandlæge, som skal foretage en paradentosebehandling på hende. Det kan jo være ret smertefuldt, men hvis der ikke bliver gjort noget nu, ja så falder hendes tænder ud.

Hun ved godt, at det er vigtigt at komme til tandlægen, men da hun ikke går så godt mere, og synet er heller ikke hvad det har været, vil hun ikke gå ud. Nu er hendes paradentose dog så fremskreden, at hun ikke har noget valg.

Jeg har forklaret hende, at hvis der ikke bliver gjort noget, så ender hun med at skulle have et gebis, da alle tænderne vil falde ud på sigt. Hun vil bestemt ikke have gebis. Jeg har bestilt en konsultation hos min tandlæge, da jeg ved, at det er en god tandklinik. Og så tager jeg med hende derhen, så hun føler sig sikker.

Først skal tandlægen se på hendes paradentose, og så må vi se, hvilken behandling, han mener, er bedst. Der er åbenbart flere mode at behandle det på. Han kan nok ikke ordne det hele på en gang, selvom hun bliver lokalbedøvet, da det er en stor behandling. Det er noget med, at man skal skylle tandkødslommerne og fjerne tandsten og plaque, sådan at bakterierne ikke kan sætte sig fast. Man får altså en slags dybderensende tandbehandling.

På internettet kan man læse en del om paradentose, og hvor vigtigt det er, at det bliver behandlet tidligt. Jeg læste et sted, at mange ældre får det, da de ikke altid vedligeholder deres mundhygiejne. Min farmor har altid haft svage tænder, så i hendes tilfælde er mund- og tandhygiejne ekstra vigtig.

Noget af det information jeg har fundet på internettet, har jeg printet ud til hende, så hun kan læse lidt om det, inden hun skal have ordnet sin paradentose.

2 thoughts on “Undgå paradentose med god mundhygiejne og jævnlige tandlægebesøg”
  1. Paradentose er desværre svært at komme af med, når man først har fået det. Jeg håber, at hun kommer i behandling snarest, så hun kan få det bedre og undgå at miste sine tænder. Held og lykke med det!

  2. Ja, paradentose er desværre noget værre noget at få. Jeg har selv fået behandling for det hos Tandlægerne Implantatklinik København, hvilket var en god oplevelse – selvom det var paradentosebehandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.