Pige med anoreksi blev rask på Granhøjen

Jeg vil gerne åbne debat om kvinders ide om, at de skal have en speciel størrelse eller vægt for at være accepterede og smukke. Det er mig på sinde, fordi jeg den anden dag hørte et interview i radioen med en mode ekspert, som fortalte, at man stadig skal være meget tynd på den internationale mode scene, og det er jo altså ikke sådan, at de fleste kvinder ser ud.

Det giver mange, specielt unge kvinder, problemer med selvværdet, og derfor er der mange, der udvikler en spiseforstyrrelse. Jeg fik det helt ind på livet, da min veninde fra gymnasiet pludselig fik den ide, at hun var tyk. Hun var en helt almindelig størrelse 38, og havde slet ingen problemer med vægten. Samtidig med at hun var normalvægtig, så dyrkede hun også en masse sport, og hun havde virkelig den fineste figur.

Men det synes hun ikke, så kiloene begyndte at rasle af hende, og snart var hun blot en skygge af sig selv. Meget hårdt for os andre at være vidner til. Hun endte med at blive tilbudt et ophold på Granhøjen, og det skulle vise at redde hendes liv.

Hun var i mellemtiden holdt op ed at menstruere, hun lukkede sig helt ude fra alt socialt liv – før var hun sådan en livsglad pige, og nu var der ingenting tilbage af hende – hverken mentalt eller fysisk.

Granhøjen har en del beboere med lige nøjagtig spiseforstyrrelser, og jeg var meget bekymret for, om hun ville komme sig. Jeg troede faktisk, at hun ville dø. Men på Granhøjen har de masser af erfaring med lige nøjagtig denne problematik – nok fordi den desværre er ret så udbredt.

Jeg ville sådan ønske, at man kunne blive enige om, at vi ikke skal sulte os for at være lykkelige. Vores krop er så skøn og skal bruges maksimalt hver dag. Til sport, til nydelse, til at fragte os gennem livet med oprejst pande – og det kan man altså ikke, hvis man vejer 40 kg. Så er der ingen kræfter tilbage.

Min veninde giver i dag foredrag til unge piger, og er heldigvis blevet rask – helt sikkert på grund af sit ophold på Granhøjen.

0 thoughts on “Pige med anoreksi blev rask på Granhøjen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.