trykprøvning

En trykprøvning identificerer potentielle utætheder i dit nybyggeri

Trykprøvning anvendes til at tjekke tætheden af en bygning i forbindelse med nybyggeri og tilbygning. Derudover anvendes metoden også i forbindelse med energioptimering af ældre huse ved hussalg.

Testen kan udføres på forskellige måder. Enten kan man fjerne en dør eller et vindue og erstatte med en speciel dør eller et vindue, som er fuldstændigt tæt og har en indbygget ventilator. Følgeligt blæser luften ind i huset og skaber et overtryk, som trænger gennem sprækker og andre utætheder. Ligeledes skabes et undertryk ved at suge luft ud af huset gennem sprækker.

Ved at holde overtrykket/undertrykket i bygningen identificeres dets tæthed.

En trykprøvning tager hensyn til indboet

Selve processen kan for nogle lyde voldsomt. Dog behøves der ikke at blive taget specielt hensyn, da testen foregår harmløst. Trykprøvning kan ikke mærkes på dyr eller mennesker, hvorfor det er ganske sikkert at opholde sig i bygningen under aktiviteten.

Inden testen sættes i gang, er det en god idé som husejer at gå en runde i bygningen og lukke vinduer og ventiler.

Hvornår udføres en trykprøvning?

Står man med et nybyggeri, udføres trykprøvning, når vægbeklædning og inventar er monteret. Bliver der identificeret utætheder, er der dog tale om større omkostninger og forsinkelser, da alt skal afmonteres, før udbedringen kan blive udført.

Konsekventligt anbefales det at investere i en fortrykprøvning. Den har samme formål som en trykprøvning, men anvendes mens utæthederne stadig er synlige og lettilgængelige.

Selvom fortrykprøvningen bliver godkendt, er det ikke ensbetydende med, at bygningen er godkendt til beboelse. Derfor skal bygningen være færdig og klar til aflevering, før den endelige trykprøvning kan blive udført.

0 thoughts on “En trykprøvning identificerer potentielle utætheder i dit nybyggeri”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.